Web Yazılım, sunucular üzerinde çalışan ve kullanıcıların tarayıcılar (google, mozilla, yandex…) üzerinden ulaşıp kullandıkları yazılım türüdür. Yani yazılımın web arayüzünden çalıştırılması ve genellikle web siteleriyle ilgili veri yazma, veri alma gibi işlemlerin yapıldığı arka planda çalışan işlemlerdir

Web Yazılım Ve Web tasarım, web sitesinin görsel ve kodsal kısmının oluşmasının, daha dolaylı yönden ise; Web sitesinin ara yüzünün tasarlanması aklımıza gelse de, planlamadan sitenin yayına alınmasına ve bakımına kadar uzayan bir süreci ifade eder.

Web tasarım derken akıla ilk gelen şeylerden biri görselliğidir. Halbuki iş bundan ibaret değildir. Sitenin işlevliği kadar yazılımı da önemlidir. Web sitesi kurmadan önce algoritması oluşturulmalıdır. Yani bunun anlamı hangi sayfada neler olacağı neler yazılacağı, nasıl bir yol izlenileceği gibidir.

Tasarımı hazırlarken Photoshop programını kullanabilirsiniz. Ve bence Photoshop bilginizi geliştirin. Site tasarımında olsun, siteye koyulacak reklamlarda, resimlerde vs.. bu tür konularda çok işinize yarar. Bunun dışında gündelik hayatta da Photoshop kullanılır resimlerinizi falan düzenleyebilirsiniz. Yani kısacası çok işinize yarıycak. Photoshopta hazırladığımız tasarım CSS yada HTML olarak yayınlamanızı sağlıyor. Kısacası tasarımı hem HTML hem de CSS olarak çıkartabiliyoruz.

Web tasarımda ilk olarak bilinmesi gereken programlardan birinden az önce bahsetmiştim, ondan başka Fireworks, Dreamweaver, Frontpage ve animasyon için Flash programlarının bilinmesi gerekir. Üst düzel bir sayfa yapmak isteyen biri Flash programını bilmek zorundadır.

Bunların yanı sıra bir çok programlama dili vardır. HTML ve CSS üzerine kurulmuş siteleri sağlamlaştırmak için Asp, Aspx, php, java…. gibi programlama dili vardır. Bunlardan en önemlilerinden biri Asp’dir. Active Sever Pages (Aktif Sunucu Sayfaları)’dir. Windows işletim sistemi üzerindeki IIS ile çalışabilen programlama dilidir.