İkitelli Web Tasarım

İkitelli Osbsa Bilişim Hizmetleri İkitelli organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren ikitelli web tasarım firmalarındandır,İkitelli web tasarım ve ikitelli web yazılım üzerine faaliyet göstermektedir. Kaliteli Hizmet kalıcı çözümler üreten işletmemiz 2011 yılından itibaren faaliyetlerine devam etmektedir.

İkitelli organize sanayi bölgesi ve çevresinde internet sayfası ihityaçlarınızda bizimle iletişime geçebilir; hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Türkiye’de Web tasarım mesleği gün geçtikçe dahada çok gelişiyor ve bu sektöre ilgi git gide artıyor. Buna rağmen Türkiye’de Web tasarım karma karışık bi hal almış durumda.

 

Türkiye’de Web tasarım yapan bir çok firma yetkililerin geçmişine baktığımızda çoğu grafik tasarım, reklamcılık ve buna benzer bölümlerden mezun olanların açtıkları firmalardır, yada  bugün blog sitelerinde kendine küçük bir kişisel blog açarak yeni sayfaları için tema seçen, yada bulduğu html kodları kopyalayıp renklerini değiştirip bir sayfa üreten herkes  kendini bir web tasarımcı sanıyor. Web tasarıma hobi olarak başlayıp kısa süre sonra kendini çok iyi gören amatörlerde vardır.

İkitelli Web Tasarım

Web sitesinde önemli olan sağlam kitleye ulaşmaktır, onlara hitap etmetir. Bu kitleyi kaliteli ve sağlam hizmet anlaşıyı ile uzun vadede değerlendirmek. Tabiki sizde birlirsiniz ki iyi bir kalite anlayışı gerektitir. Herşeyden önce bir web sitesinin amacı insanlara katkıda bulunabilecek bir amaç içermelidir. Web sayfasından sadece maddi gelirden başka bişeye odaklanmış ve insanlara katkı sağlamıyorsa o web sitesinin ömrü kısadır.

Ve bir web sayfasında görsellik en can alıcı noktadır. Siteye giren internet kullanıcısının gözüne hoş görünmesi değilde görselliğin projeye dahada fazla hava katmalıdır. Öreğin bir bilgisarcısınız ve web sayfanız var ama bir çiçekçinin web sayfasından farksız o an siteniz ölmüş demektir o görselliği al benisi yoktur. Bundan dolayı sayfayı yaparken iyice havaya girilmeli ve görselliğe daha fazla önem vermeli. Bide web sayfasının hızlı açılmasını hızlı olmasını isteyenler var onlarda ise görselliğe ve flash’a fazla öenm verilmemeli ikinci planda bırakılmalı. Yani görsellerin ve flash’ın çok kullanılmaması web sayfasını hızlı kılar ve sade bir görünüm elde edilir.

 

Gelelim web tasarımın aşamalarına;

 

  • Projelendirme Aşaması

Doğru düzgün belirlenmiş strateji, analizler ve hedeflerin oluşturulduğu bir proje başarılı bir web sayfanın tasarımının en önemli süreçlerinden birini oluşturur. Bu aşamada resim, açıklama, teknik döküm, gibi belgelerin sitede nasıl yayınlanacağı kontrol edilir ve web sitesinin adı ve hosting gereksinimleri belirlenir.

 

  • Teknoloji Seçimi

Web sitesinin kurgulanmasından sonra hazırlanacağı platform ve teknolojilere karar verilir. Sitede flash mı HTML mi yada hangi programlama dili kullanılıcağı seçilir.

 

  • Yazılım Süreci

Site içeriğinin nasıl verileceği, bilgilerin nerelerde olacağı ve buna benzer şeylerin kodlanması.

 

  • Test Süreci

Tarayıcı testleri, hız testleri, sitede yanlıs veya kırık link tespiti gibi testler edilir.

 

  • Yayınlama

Testlerden kontrollerden sonra uygun bir hostingle site yayına girer. Anahtar kelimeler belirlenir ve arama motorlarına kayıtlar yapılır. En sonda ise siteye teslip alan site sahibine bir kaç temel bilgi verilir ve site teslim edilir

 

Son olarak da siteleri tasarlarken tamamıyla özgün  tasarım ve kodlamaya sahip olun. İyi günler.